Counseling & Mediation

Neem vrijblijvend contact met ons op, voordat u kiest voor langslepende en kostbare procedures . . . 


Abma Counseling & Mediation
(+31) (0) 6 48 63 13 66
info@abma-mediation.nl

Beveel ons aan

Volg ons op Twitter


Iets voor U?

Wat is Counseling en is het wat voor mij, mijn bedrijf of instantie?

Counseling kan in een notendop worden omschreven als laagdrempelige (emotionele of psychosociale) hulpverlening.

In ons geval in de breedste zin van het woord. Op zowel zakelijk als privé gebied bieden wij u onze expertise bij het oplossen en hanteren van problemen; benutten van ongebruikte mogelijkheden; vinden van antwoorden op vragen en ontwikkeling van kennis en vaardigheden.

Met problemen hebben we allemaal wel eens te maken. Vaak los je het zelf op, soms met behulp van vrienden, familie of collegas. Er zijn echter ook situaties waarbij professionele ondersteuning wenselijk is.

Het oplossen van problemen is niet altijd even makkelijk. Soms loop je zo vast dat je het overzicht kwijt dreigt te raken. Dat geeft obstakels privé en op het werk. Counseling is erop gericht binnen een overzichtelijk aantal sessies tot oplossingen te komen. Of dat nu gerelateerd is aan uw werk of opleiding, in uw relatie of in uw ontwikkeling.

Counseling kan een goede oplossing zijn voor uzelf, voor uw medewerk(st)ers of in uw relatie met anderen.

Het aantal sessies dat er nodig is verschilt van persoon tot persoon en van kwestie tot kwestie. Het aantal sessies wordt altijd in overleg met u bepaald. Weten waar u aan toe bent is immers al onderdeel van de basis van de oplossing. Een sessie duurt in de regel anderhalf tot twee uur.

De ene keer zult u zichzelf herkennen, een andere keer zult u zich wellicht geconfronteerd met uzelf voelen.

Iedere stap is er één. U bent in capabele handen. U kunt een counseling uiteraard zelf afbreken wanneer u vind dat het nodig is. U komt zelf tot conclusies en oplossingen. Wij begeleiden u hierbij en geven sturing aan het proces, respecteren uw visie en mening en gaan daar integer en op absoluut vertrouwelijke wijze mee om. We zijn van mening dat u niets heeft aan onze sympathie alleen maar ook aan empathie en absolute acceptatie van uw gevoelens. U kunt rekenen op hantering van onze ethische code. Niets van wat met u wordt besproken zal met derden worden gedeeld. Met andere woorden, respect en vertrouwen is waarop wij bouwen en waarop u kunt rekenen.

Counseling kan een individueel traject zijn, maar u kunt ons tevens inschakelen voor counseling met twee of meer personen. Denk bijvoorbeeld aan relatiecounseling, team counseling of counseling voor/met kinderen.

Uw autonomiteit waarborgen is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Voor iedere oplossing is eigenwaarde het vertrekpunt. Komt u daarin naar uw gevoel tekort, dan helpen we u dat eerst te vinden en te onderhouden..


Copyright © Abma  Counseling & Mediation  2012. All Rights Reserved.